Dodany przez on Lis - 17 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • Soczewica zielona i czerwona
  • Pomidory z puszki
  • Parę ziemniaków
  • Marchewka
  • Cebula
  • Czerwona papryka
  • Kawałek selera, może być naciowy
  • Trochę szpinaku
  • Koncentrat pomidorowy
  • Bulion warzywny
  • 4 ząbki czosnku
  • Bazylia, chili, przyprawy: garam masala
Czas przygotowania: 40 min Danie dla: 4 osób
Zupa z soczewicy i pomidorów jest bardzo pożywna i może zastąpić główne danie.
  1. Posiekaną drobno cebulę zeszklić na tłuszczu z czosnkiem.
  2. Po chwili dodać pomidory, soczewicę, wywar i chili.
  3. Gotować około 15 minut.
  4. Dodać pozostałe warzywa, doprawić.
  5. Gdy wszystko będzie miękkie, dodać szpinak i bazylię, doprawić koncentratem.
  6. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodać wody lub bulionu.
  7. Przed podaniem posypać pietruszką.

Zupa z soczewicy

Zdjęcie pochodzi z tego blogu

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment