Dodany przez on Lis - 1 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 2 litry bulionu mięsnego
  • 3 -4 główki czosnku
  • 0.5 kg ziemniaków
  • 200 g szynki
  • starty żółty ser do posypania
  • majeranek
  • sól, pieprz
  • grzanki
Czas przygotowania: 30 min Danie dla: 4 osób

Zupa czosnkowa, wbrew pozorom, nie jest aż tak ostra.

  1. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
  3. Czosnek obrać i drobno posiekać (np. blenderem).
  4. Bulion zagotować i wrzucić ugotowane ziemniaki i czosnek.
  5. Szynkę podsmażyć i dodać do gotującej się zupy.
  6. Całość doprawić pieprzem i solą do smaku.

Podawać z grzankami w zupie z zapieczonym serem  (grill w piekarniku).

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment