Dodany przez on Sty - 29 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • mięso wołowe w plastrach
  • sól, pieprz, czosnek
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • kapary (ilość według uznania)
  • bekon
  • musztarda
  • wykałaczki
  • suszone grzyby
  • marchewka
  • kostka bulionowa bądź bulion
  • ziemniaki + koperek
  • surówka, np. z marchewki i pora
Czas przygotowania: 60 min Danie dla: 4 osób

Według wiki zrazy zawijane wywodzą się najprawdopodobniej z kuchni litewskiej. Przepis, choć  stosunkowo prosty, jest czasochłonny.

  1. Mięso rozbić, doprawić solą, przykryć folią i wstawić do lodówki na noc.
  2. Następnego dnia mięso posmarować musztardą i nałożyć paprykę, smażoną cebulę, kiszone ogórki, kapary i bekon.
  3. W każdy zraz wetknąć wykałaczkę i podsmażyć na patelni.
  4. Wstawić do garnka i gotować w bulionie z zielem angielskim, liściem laurowym, tartą marchewką i grzybami; gotować na wolnym ogniu przez kilka godzin.

Zrazy podawać z ziemniakami polanymi sosem uzyskanym z gotowania i z surówką.

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment