Dodany przez on Lut - 20 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
Ciasto
  • 1 i 1/4 szkl. mąki
  • 6 łyżek zimnej wody
  • 100 g masła
  • szczypta soli
Farsz
  • brokuły
  • ser feta
  • kawałki kurczaka
  • śmietana
  • musztarda
  • chrzan
  • czosnek
Czas przygotowania: 45 min Danie dla: 6 osób

Tarta brokułowa jest dobra i latem, i zimą:

Ciasto:

  1. Wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę.
  2. Wstawić na 30-60 min. do lodówki.
  3. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 min. (ciasto będzie tylko w połowie upieczone – dosyć blade).

Farsz:

  1. Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek.
  2. Dodać kurczaka w kawałkach.
  3. Dodać śmietanę, chrzan i musztardę.
  4. Doprawić do smaku (biorąc pieprz, sól, papryka słodką lub ostrą).
  5. Zamieszać.
  6. Przełożyć na uprzednio upieczone ciasto i dodać brokuły, fetę i żółty ser.
  7. Zapiec w piekarniku przez 20 min. w 180 st.

Podawać z sosem czosnkowym i ketchupem.

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment