Dodany przez on Sty - 27 - 2015 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 500 g twarogu tłustego
  • Ryż – jedna szklanka
  • 2 jajka
  • Śmietana do polania
  • Kawałek masła (50 – 80g)
  • 1 szklanka cukru
  • Odrobina soli
  • Masło do smarowania
  • Opcjonalnie: truskawki
  • Opcjonalnie: rodzynki
Czas przygotowania: 45 min Danie dla: 6 osób

Sernikowa zapiekanka z ryżem:

  1. Ryż ugotować w wodzie lub na mleku.
  2. Wymieszać z pozostałymi składnikami i dodać rozmoczone i odcedzone rodzynki. Ilość twarogu i ryżu powinna być mniej więcej taka sama.
  3. Na samą górę położyć kawałek masła.
  4. Foremkę do ciasta posmarować masłem.
  5. Wypiekać przy temperaturze 200 C, aż wierzch będzie lekko brązowy (około 40 minut).
  6. Podawać na ciepło ze śmietaną/dżemem/truskawkami.

Sernikowa zapiekanka ryżowa Sernikowa zapiekanka ryżowa

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment