Dodany przez on Lis - 2 - 2013 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • pomidory
  • ogórek
  • cebula
  • papryka
  • ser owczy
  • oliwa
  • sól i pieprz
Czas przygotowania: 15 min Danie dla: 2 osób

Sałatka szopska (nazywana również bułgarską) wywodzi swą nazwę od tradycyjnej nazwy Szopi, którą określa się mieszkańców Sofii (Bułgaria) i sąsiednich regionów – więcej na wiki

  1. Ogórki, pomidory i paprykę pokroić w dużą kostkę.
  2. Polać oliwą i doprawić solą i pieprzem.
  3. Posypać grubą warstą sera owczego.

WAŻNE: oliwę stawia się na stole do indywidualnego użycia

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment