Dodany przez on Lut - 25 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • mięso (np. kostka wołowa, części kurczaka, etc.)
  • sól, pieprz w kulkach
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek pora
  • seler
  • cebula (w ćwiartkach)
Czas przygotowania: 30 min Danie dla: 6 osób

Rosół z kury należy gotować wolno albo i jeszcze wolniej:

  1. Mięso obrać, aby nie było zbyt tłuste (chyba, że ktoś lubi).
  2. Zalać wodą, aby wszystko zakryć.
  3. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w kulkach.
  4. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień, od czasu do czasu zebrać szumowiny.
  5. Dodać warzywa.
  6. Oddzielnie ugotować makaron i zmieszać z rosołem już na talerzu.

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment