Dodany przez on Sty - 29 - 2014 w Bez kategorii, Główna Strona
Składniki
  • bakłażan
  • 2 x cukinia
  • marchewka
  • pietruszka
  • papryka
  • pomidory z puszki
  • kozi ser
  • miód
  • kolendra
  • czosnek
  • hummus
  • ketchup lub dowolne inne sosy
Czas przygotowania: 90 min Danie dla: 2 osób

Roladki z cukinii i bakłażana są podawane na zimno – nadają się na przystawkę i na danie główne:

  1. Pokroić 1 cukinię, zetrzeć marchewkę i pietruszkę na tarce.
  2. Podsmażyć czosnek, dodać pokrojone warzywa i na koniec – pomidory z puszki.
  3. Doprawić przyprawami do smaku.
  4. Pokroić pozostałą cukinię i bakłażana wzdłuż, w wąskie paski.
  5. Zgrillować nie za mocno.
  6. W międzyczasie zmieszać kozi ser z miodem (na papkę).
  7. Posmarować plaster bakłażana bądź cukinii kozim serem z miodem, nałożyć usmażonych warzyw (nie za dużo) i zwinąć całość w rulon.
  8. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 1-2h, aby roladki stężały.
  9. Podawać z hummusem i innymi sosami.

 

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment