Dodany przez on Lut - 25 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 4 plastry schabu
  • mozzarella
  • szynka parmeńska (Prosciutto) 4 plastry
  • pietruszka, koperek
  • czosnek 3 ząbki
  • masło – ćwiartka kostki
  • białe wino
  • sok z ćwiartki (połowy) cytryny
  • małe pomidorki
  • zielona fasolka, groszek strączkowy
Czas przygotowania: 35 min Danie dla: 4 osób

Roladki wieprzowe, znane również jako zrazy zawijane:

  1. Rozbić kotlety, dodać sól, pieprz i posypać pietruszką.
  2. Położyć na kotlety szynkę, na to – pociętą w kostkę mozzarellę.
  3. Zawinąć jak zrazy i spiąć wykałaczkami.
  4. Lekko podsmażyć z każdej strony i włożyć do rozgrzanego piekarnika na 15 minut.
  5. Na patelnię po kotletach wlać trochę wina (jeżeli nie mamy, można podlać rosołkiem), dodać czosnek, zblanszowaną fasolę i groszek, na koniec – pomidory pocięte w połówki, posolić.
  6. Sos: masło rozgrzać w rondelku, dodać sok z cytryny, trochę białego wina i koperek (wino dodajemy zgodnie z potrzebą, a koperek możemy zastąpić pietruszką).
  7. Wyciągnąć mięso z piekarnika, usunąć wykałaczki i pokroić w grube plastry.
  8. Na talerz wyłożyć warzywa z delikatnym sosem, który powstał w czasie duszenia.
  9. Na warzywach ułożyć plastry mięsa i polać wszystko sosem.

Podawać z pieczonymi ziemniakami pokrojonymi w ćwiartki i pieczonymi,  z czosnkiem, ziołami prowansalskimi i z chilli.

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment