Dodany przez on Lut - 5 - 2015 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 3 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 1 ziemniak
  • 250 ml sosu pomidorowego lub puszka pomidorów
  • 600 ml wywaru warzywnego
  • 120 g śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała chilli bez pestek (lub pół)
  • 2 łyżeczki papryki
  • Sól, pieprz, oliwa
  • Bazylia
Czas przygotowania: 15 min Danie dla: 2 osób
  1.  Paprykę, cebulę i ziemniaka pokroić w kostkę.
  2. Na oliwie smażyć cebulę, czosnek i chili przez 5 minut.
  3. Dodać ziemniaka, paprykę i smażyć około 15 minut, aż warzywa zmiękną.
  4. Dodać mieloną paprykę, a po minucie dodać sos pomidorowy i wywar. Zagotować i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
  5. Zupę zmiksować.
  6. Dodać smietanę i posypać bazylią, skropić oliwą.

Pikantna zupa z czerwonej papryki smakuje równie wyśmienicie na zimno.

Jpeg Jpeg

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment