Dodany przez on Paź - 6 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 1/3 szklanki (80 ml) musztardy Dijon
  • 1/4 szklanki (60 ml) miodu
  • Sos sojowy
  • troszkę oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka brązowego sosu (brown sauce)
  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka (cienkie plastry)
Czas przygotowania: 25 min Danie dla: 4 osób
Piersi z kurczaka w miodzie smakują przepysznie, gdy są pieczone na grillu:
  1. W miseczce wymieszać musztardę z miodem i resztą składników.
  2. Kilka łyżek marynaty odłożyć do smarowania w trakcie grillowania, a do reszty włożyć kurczaka.
  3. Najlepiej, żeby kurczaka marynować przez dzień w lodówce.
  4. Położyć filety z kurczaka i grillować przez około 15 minut, od czasu do czasu odwracając.
  5. Przez ostatnie 5 minut grillowania lekko smarować pozostałym sosem.

Kurczak ma być soczysty, im cieńsze płaty, tym krócej grillujemy.

 

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment