Dodany przez on Kwi - 13 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 4 porcje łososia (najlepiej oskrobanego, ale ze skórką)
  • oliwa
  • masło
Czas przygotowania: 10 min Danie dla: 4 osób

Łosoś smażony – cóż może być prostszego? 🙂

  1. Rozgrzać patelnię, dodać oliwę.
  2. Po chwili dodać masło (około 10-20 g). W tej kolejności, żeby nie spalić masła.
  3. Łososia doprawić solą i pieprzem.
  4. Położyć na patelni skórką do dołu i smażyć 2-3 minuty, w zależności od grubości ryby. Najważniejsze, żeby skórka była chrupiąca.
  5. Przełożyć rybę na drugą stronę na 2-3 minuty.
  6. Trzeba pamiętać, żeby był soczysty, dlatego należy smażyć krótko i na bardzo rozgrzanym tłuszczu.
  7. Na koniec łososia polać sokiem z cytryny.
Podawać z ziemniakami lub frytkami i kiszoną kapustą.
Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment