Dodany przez on Sie - 21 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 1kg kiełbasy
  • 1kg papryki
  • 1kg cebuli
  • 0.5kg fasolki szparagowej
  • 0.5kg cukinii
  • sól, pieprz, papryka
  • czosnek
  • szklanka wina
Czas przygotowania: 90 min Danie dla: 6 osób

Leczo jest potrawą z pochodzenia węgierską, ale każdy środkowo-wschodni kraj europejski posiada swoją własną wersję. A oto i nasza wersja:

  1. Cebulę zeszklić w garnku.
  2. W międzyczasie kiełbasę podsmażyć na patelni i dodać szklankę wina na koniec.
  3. W drugim międzyczasie fasolkę obrać, umyć i podgotować.
  4. Paprykę wydrążyć, pokroić w duże kawałki i dodać do garnka.
  5. Cukinię umyć, obrać, pokroić w kawałki i dodać do garnka.
  6. Dodać podsmażoną kiełbasę.
  7. Doprawić do smaku.
  8. Gotować na wolnym ogniu, aż wszystko zmięknie.

Podawać z chlebem

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment