Dodany przez on Lut - 25 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 250 g świeżych lub rozmrożonych malin
  • 250 g mascarpone
  • 3 łyżki cukru
  • żółtko
  • 3 łyżki amaretto lub odrobinę olejku zapachowego
  • łyżka mielonych migdałów oraz płatki migdałów
  • cukier puder
  • kilka listków mięty
Czas przygotowania: 10 min Danie dla: 4 osób

Lamponi gratinati to włoska nazwa malin zapiekanych w serze mascarpone:

  1. Mascarpone zmiksować z cukrem, żółtkiem i amaretto, na koniec wymieszać z migdałami.
  2. Krem serowy nałożyć do 4 żaroodpornych miseczek.
  3. Na kremie rozłożyć maliny.
  4. Miseczki wstawić na 5 minut do bardzo gorącego piekarnika (250 stopni, gaz: 6 stopień).

Przed podaniem każdą porcję posypać cukrem pudrem, płatkami migdałów i udekorować miętą.

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment