Dodany przez on Lut - 5 - 2015 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • Nożki z kurczaka lub piersi
  • Pęczek kolendry
  • 2 pałeczki trawy cytrynowej
  • Sok z 2 limonek i trochę startej skórki
  • 1 zielona chili bez pestek
  • 2 łyżli oliwy
  • 1 imbir wielkości około 2cm
  • 4 ząbki czosnku
Czas przygotowania: 20 min Danie dla: 4 osób

Kurczak w marynacie tajskiej z grilla:

  1. Przygotować mięso pod marynatę – lekko ponacinać nożem i posypać solą.
  2. Przygotować marynatę z reszty składników i zmiksować na pastę. Zostawić trochę listków kolendry do posypania na koniec. (Można zamarynować dzień wcześniej).
  3. Posmarować marynatą kurczaka i piec na grillu, od czasu do czasu smarować pędzelkiem pozostałą ilością marynaty.
  4. Podawać z ćwiartką limonki i swieżą kolendrą.
  5. Podawać z sałatką tajską z ogórków i pieczonym słodkim ziemniakiem.

kurczak-w-marynacie-tajskiej-2 kurczak-w-marynacie-tajskiej-1

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment