Dodany przez on Kwi - 13 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • kurczak w całości
  • suszona lawenda
  • 2 łyżki miodu
  • skórka z cytryny + cytryna
  • oliwa
  • pieprz, sól
  • czosnek
Czas przygotowania: 15 min Danie dla: 2 osób

Zapach kurczaka w lawendzie – po przyrządzeniu potrawy i po jej spożyciu – jest zdumiewająco obecny w kuchni jeszcze przez wiele godzin

  1. Kurczaka umyć i włożyć do brytfanki.
  2. Przygotować marynatę z miodu, wyciśniętej cytryny, startej skórki cytryny i suszonej lawendy.
  3. Polać kurczaka marynatą, pokroić czosnek w plastry oraz dodać kilka jego  ząbków w całości.
  4. Piec w 180 st. przez ponad godzinę, polewając kurczaka wydzielającym się sosem co 15-20 minut.

Podawać z surówką i ziemniakami.

Kurczak w lawendzie

 

Zdjęcie pochodzi z tego blogu

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment