Dodany przez on Lut - 19 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 1 kurczak
  • 4 cebule
  • Sałata
  • 4 garście rodzynek
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 3 łyżki keczupu
  • sól, pieprz, chili, słodka papryka
  • solidną garść majeranku (ma mieć przewodni smak)
  • olej
Czas przygotowania: 60 min Danie dla: 4 osób

Kurczak po chińsku – zawsze dobry:

  1. Pokroić cebule w półtalarki.
  2. Kurczaka pokroić na drobne kawałki.
  3. Posolić, osypać papryką, chili, następnie kurczaka usmażyć na oleju.
  4. Sparzyć rodzynki i pozostawić wodę po rodzynkach.
  5. Na oleju po kurczaku smażyć cebule, posolić, dodać majeranek.
  6. Wszystko wsypać do garnka.
  7. Dodać miód, rodzynki, wodę po rodzynkach.
  8. Podlewać wodą w trakcie gotowania.
  9. Po podgotowaniu dodać keczup, pieprz, chili – według uznania.
  10. Po wyłączeniu gazu dodać 😉 poszarpaną sałatę, wymieszać, przykryć.

Najlepszy do spożycia – następnego dnia (potrawa ma być słodko – ostra z wyraźnym smakiem majeranku).

 

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment