Dodany przez on Lut - 19 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 0,5 kg pietruchy (5-6 średnich sztuk)
  • 2 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 litr rosołu
  • puszka mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka przyprawy curry
  • masło, chili, sól i pieprz
Czas przygotowania: 30 min Danie dla: 4 osób

Krem z pietruchy jest zupą z bardzo wyraźnym smakiem. Ta wersja została wzmocniona mleczkiem kokosowym 🙂

  1. Pokroić w kostkę cebulę, pietruchę, ziemniaki.
  2. Roztopić masło i zeszklić cebule.
  3. Dodać pietruchę i ziemniaki.
  4. Po chwili dodać przyprawy.
  5. Warzywa zalać rosołem i gotować do miękkości około 20 minut.
  6. Lekko przestudzić i zmiksować.
  7. Wlać do rondelka i dodać mleczko kokosowe, zagotować.
  8. Podawać z grzankami, można posypać kolendrą.

Palce lizać!

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment