Dodany przez on Paź - 26 - 2013 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 0.5 kg bakalii (100 g rodzynek, 100 g śliwek suszonych, 100 g fig, 100 g orzechów, 100 g moreli, trochę skórek kandyzowanych)
  • 250 g margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 jajek
  • 2 szklanki mąki + kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki rumu/spirytusu
  • Skórka i sok z 1 cytryny
Czas przygotowania: 45 min Danie dla: 6 osób
  1. Bakalie pokroić drobno i obtoczyć w 2 łyżkach mąki.
  2. Margarynę zmiksować, dodając po jedynym jajku.
  3. Dodać cukier puder i dalej miksować.
  4. Mąkę z proszkiem do pieczenia dodawać po jednej łyżeczce.
  5. Dodać sok z cytryny + skórka + alkohol.
  6. Wsypać bakalie.
  7. Włożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45-60 minut w 180 st. z termoobiegiem.
Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment