Dodany przez on Kwi - 13 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 10 jaj od :) szczęśliwej:) kury
  • pietruszka
  • szczypiorek
  • ser żółty
  • ser gorgonzola
  • na talerz: ogórek kiszony, papryka konserwowa, sałata
Czas przygotowania: 60 min Danie dla: 4 osób

Jajka faszerowane są tradycyjną polską potrawą:

  1. Jajka gotować na twardo w osolonej wodzie (nie dłużej niż 10 minut).
  2. Nieobrane jajka przekrawać wzdłuż na pół ostrym nożem.
  3. Wydrążyć ze skorupki żółtka i białka.
  4. Natkę pietruszki i szczypiorek posiekać bardzo drobno.
  5. Farsz utworzyć z jajka pokrojonego w kostkę (kratką), pietruszki, szczypiorku i masła.
  6. Wypełnić skorupki farszem i posypać dwoma rodzajami sera (np. wziąć żółty i gorgonzola)
  7. Całość zapiec w piekarniku w 180 st. przez 10-15 minut.

Można podawać na talerzu z ogórkiem kiszonym, papryką konserwową i liściem sałaty.

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment