Dodany przez on Lis - 9 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 1 kg jagnięciny bez kości
  • pieprz, sól
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • oliwa z oliwek
  • 1 średnia cebula - poplasterkowana
  • 2 średnie marchewki
  • 2 selery naciowe
  • 6 ząbków czosnku
  • puszka pomidorów
  • szklanka wina czerwonego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz w kulkach
  • pietruszka zielona
Czas przygotowania: 60 min Danie dla: 4 osób

Gulasz z jagnięciny wydaje się być trudnym przepisem, tylko pozornie:

  1. Pokroić jagnięcinę w dużą kostkę, wykrawając tłuste części.
  2. Przyprawić pieprzem, solą, gałką i cynamonem – odstawić na 24 h.
  3. W dużym garnku obsmażyć na oliwie kawałki jagnięciny.
  4. Dodać cebulę, marchewkę, seler i czosnek.
  5. Gotować przez 5 min.
  6. Dodać pomidorów z puszki, wino i liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w kulkach.
  7. Po zagotowaniu zmniejszyć gaz i gotować przez 2-3 godziny, mieszając od czasu do czasu, aż mięso zacznie się rozpadać.
  8. Podawać z surówkami, figami w winie bądź innymi dodatkami.

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment