Dodany przez on Lis - 1 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 500g mięsa wołowego
  • 150g śliwek suszonych
  • butelka ciemnego piwa typu stout, np. Guinness, Murphy, etc.
  • cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • gałązka tymianku
  • gałązka rozmarynu
  • liść laurowy
  • sól i pieprz
  • trochę mąki do obtoczenia mięsa
Czas przygotowania: 15 min Danie dla: 4 osób

Gulasz z suszonymi śliwkami, aby wyszedł naprawdę smaczny, potrzebuje kilku dni gotowania na wolnym ogniu. Ale od początku:

  1. Mięso pokroić w grubą kostkę i obtoczyć w mące.
  2. Obsmażyć wołowinę na złoto.
  3. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, przeciśnięty czosnek i śliwki suszone.
  4. Dodać zioła i zalać piwem.
  5. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień.
  6. Trzeba dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na sam koniec dopiero popieprzyć i posolić.
  7. Gdyby było za gęste – dolać wody.

Można podawać z ziemniakami bądź kaszą i obowiązkowo z surówkami.

 

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment