Dodany przez on Lis - 9 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 6 dużych gruszek
  • pół kostki masła
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka rumu
  • łyżka brązowego cukru
  • pół łyżeczki cynamonu
Czas przygotowania: 15 min Danie dla: 4 osób

Gruszki z grilla są świetnym ukoronowaniem mięsnej uczty.

  1. Gruszki przekroić wzdłuż na pół (bez obierania).
  2. Wykroić gniazda nasienne.
  3. Masło utrzeć z cukrem, sokiem z cytryny, rumem i cynamonem.
  4. Gruszki grillować przeciętą stroną do dołu przez około 5 min.
  5. Odwrócić i nałożyć trochę masła – pozostawić na grillu 5 min. tak, aby były miękkie, ale nie rozpadały się.
  6. Przełożyć na talerzyki i ozdobić jeszcze odrobiną masła i lodów.

grillowane-owoce

 

Zdjęcie pochodzi z tego blogu

 

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment