Dodany przez on Lut - 5 - 2015 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 1 bakłażan
  • ½ pęczka mięty
  • Trochę soku z cytryny
  • ½ czerwonej papryczki chili bez pestek
  • Feta 200 g, pieprz
  • Na sałatkę: rukola, czerwona cebulka, pomidory, oliwa, ocet balsamiczny
Czas przygotowania: 20 min Danie dla: 4 osób

Grillowany bakłażan z fetą:

  1. Odciąć końcówki z bakłażanów, obrać i pociąć wzdłuż na cienkie paski.
  2. Podpiec na grillu, żeby zmiękły i były elastyczne.
  3. Fetę rozetrzeć na krem, dodać posiekaną miętę i chili, cytrynę i pieprz.
  4. Smarować  bakłażany kremem, zwijać w roladki.
  5. Podawać na zimno roladki ułożone na sałatce.
  6. Sałatka: rukola, cebulka, pomidory w ćwiartki bez skórki, oliwa, ocet balsamiczny.
  7. Podawać z pitą żytnią, lekko posmarować oliwą, podpiec na grillu, na koniec posypać czosnkiem granulowanym i  pokroić w mniejsze kawałki.

baklazan-z-feta-1 baklazan-z-feta-2

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment