Dodany przez on Lut - 5 - 2015 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 1 ananas
  • 4 łyżki rumu Malibu kokosowego lub innego
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka cynamonu
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki mielonych goździków
Czas przygotowania: 20 min Danie dla: 4 osób

Grillowany ananas z lodami i rumem:

  1. Obrać ananasa, odciąć końce i odcinać wzdłuż owocu skórkę. Natępnie pociąć w talarki i wycinać środek kieliszkiem.
  2. Przygotować marynatę. Połączyć wszystkie składniki.
  3. Smarować pędzelkiem krążki z dwóch stron. Można zamarynować dzień wcześniej.
  4. Piec na grillu około 15 minut, przewracając i smarując marynatą.
  5. Podawać z lodami śmietankowymi lub jogurtem greckim.

ananas-z-rumem-2 ananas-z-rumem-1

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment