Dodany przez on Lis - 1 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • kruche ciasto (można kupić gotowe)
  • 2 cebule
  • 2 papryki: czerwona i żółta
  • 250 g pasty pomidorowej
  • 4 łyżeczki kaparów
  • tuńczyk w puszcze
  • pół chili, czosnek
  • zioła prowansalskie, oregano
  • jajo
Czas przygotowania: 30 min Danie dla: 4 osób

Empanada w Ameryce Południowej to popularne danie:

  1. Nagrzać piekarnik na 190 C.
  2. Pociąć cebule, czosnek i papryki w kostkę.
  3. Podsmażyć na oliwie.
  4. Dodać pastę pomidorową.
  5. Dodać tuńczyka, kapary, przyprawy.
  6. Gotować, aż wszystko będzie miękkie.
  7. Podzielić kruche ciasto na dwie równe części.
  8. Jedną część wyłożyć na papierze do pieczenia, na to położyć farsz, zostawiając po 1 cm od brzegu na zlepienie.
  9. Przykryć drugą częścią ciasta, końce ciasta zlepić.
  10. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem.
  11. Wstawić do piekarnika na 30-35 minut, aż ciasto się zarumieni.

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment