Dodany przez on Lis - 2 - 2013 w Główna Strona, Obiad wtorkowy
Składniki
  • 300 g mięsa bez kości, np. wołowiny, jagnięciny
  • 200 g ziemniaków
  • 160 g cebuli
  • 80 g zielonej fasoli w strąkach
  • 40 g zielonego groszku
  • 100 g marchewki
  • 80 g pietruszki
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • 20 g przecieru pomidorowego (lub świeże pomidory)
  • 20 ml soku z cytryny
  • kilka listków lubczyku
Czas przygotowania: 30 min Danie dla: 6 osób

Przepis na czorbę wołową:

  1. Mięso pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować.
  2. W trakcie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i cebulę.
  3. Po 30 minutach dorzucić pokrojone ziemniaki, następnie groszek i podzielone na mniejsze cząstki strąki fasoli.
  4. Kiedy wszystkie składniki są już miękkie, dodać przecier pomido­rowy i drobno pokrojone zielone przyprawy, czyli lubczyk i pietruszkę.
  5. Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment