Dodany przez on Lis - 1 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 2,5 szklanki mąki
  • 200 ml - 1 szklanka jogurtu naturalnego (lub maślanki)
  • 1,2 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 3 jaja
  • brzoskwinie, mogą być z puszki (lub 1,2 kg śliwek)
Czas przygotowania: 45 min Danie dla: 8 osób

Ciasto z brzoskwiniami i jogurtem jest bardzo lekkie i mało słodkie:

  1. Pociąć brzoskwinie na pół-talarki.
  2. Nagrzać piekarnik do 160 stopni C.
  3. Oddzielić białka od żółtek, do białek dodać szczyptę soli i ubić pianę.
  4. W czasie ubijania dodawać stopniowo cukier, następnie żółtka, zmiksować.
  5. Zmniejszyć obroty miksera na najniższy stopień i dodawać stopniowo jogurt, a następnie oliwę.

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment