Dodany przez on Paź - 26 - 2013 w Obiad wtorkowy
Składniki

Ciasto na chaciapuri:

  • 2 szklanki mąki
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 0.5 łyżeczki cukru
  • niecała szklanka kefiru
  • odrobina proszku do pieczenia

Farsz:

  • 400 g fety
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
Czas przygotowania: 30 min Danie dla: 2 osób
  1. Wymieszać w misce mąkę, sól i cukier.
  2. Dodać kefir, by zagnieść miękkie, gładkie ciasto.
  3. Ciasto nakryć na 20-30 min.
  4. Podzielić na 6 części i uformować kulki.
  5. Każdą rozwałkować na okrągłe placki o średnicy 20 cm.
  6. Uformować placki i skleić, aby się nie rozleciały.
Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment