Dodany przez on Sty - 27 - 2015 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • bagietka
  • 6-8 pomidorów
  • czosnek
  • kolendra
  • pieczarki
  • cebulka czerwona
  • oliwa, ocet
 
Czas przygotowania: 20 min Danie dla: 4 osób
  1. Sparzyć pomidory, obrać, pozbawić nasion i pokroić w kostkę.
  2. Dodać 1-2 ząbków czosnku, trochę cebulki, 1 łyżeczkę oliwy i łyżeczkę octu.
  3. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną kolendrę.
  4. Pokroić bagietkę w plastry.
  5. Z jednej strony, używając pędzla, posmarować oliwą.
  6. Włożyć do piekarnika, przed podaniem nałożyć pomidory.

Bruschetta jest przygotowywana na wiele sposobów. Można ją podać pieczarkami, z liśćmi rukoli lub awokado i limonką.

Bruschetta Bruschetta z pieczarkami Bruschetta pieczarkowa z bliska Bruschetta Talerz Bruschetty

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment