Dodany przez on Lis - 17 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 150 g masła lub margaryny
  • 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru (możemy użyć białego)
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g
  • 3/4 szklanki przesianego, ciemnego kakao bez cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • 150 g poszatkowanej mlecznej czekolady
  • dodatkowo: cukier puder do posypania lub krem budyniowy (ang. custard)
Czas przygotowania: 40 min Danie dla: 8 osób
  1. Masło włożyć do rondelka i roztopić. Ciągle trzymając rondelek na małym ogniu, dodać cukier i mieszać przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia.
  2. Do kubeczka wbić jajka i rozbełtać widelcem.
  3. Wymieszać razem mąkę, kakao, sodę, sól i cukier waniliowy. Wlać roztopione masło i zamieszać łyżką, żeby tylko trochę połączyć składniki. Dodać jajka, czekoladę i krótko wymieszać do połączenia składników.
  4. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25×30 cm, wysmarowanej masłem i posypanej mąką; można użyć papieru do pieczenia. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C z termoobiegiem . Piec przez 24 minuty.
  5. Po wyjęciu z piekarnika odstawić brownies do ostygnięcia. Podawać pokrojone na kwadraty, a przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać ciepłym kremem.

[Not a valid template]

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment