Dodany przez on Paź - 27 - 2013 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • biała fasola w puszce
  • mała kapusta
  • kartofle
  • marchewka
  • por
  • pietruszka
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 burak
zasmażka
  • mąka
  • mleko
Czas przygotowania: 45 min Danie dla: 4 osób
  1. Małą kapustę, kartofle, marchewkę, por, pietruszkę pokroić w kostkę.
  2. Ugotować na 2 kostkach rosołowych przez 1/2 godziny na wolnym ogniu.
  3. Na zupę wystarczy 1 burak ugotowany.
  4. Obrać, zetrzeć na tarce buraka i dodać do ugotowanych warzyw.
  5. Dodać trochę kwasku.
  6. Jak zrobi się czerwony wywar, wyłączyć gaz i doprawić.
  7. Jak będzie już smacznie doprawione, trochę podgrzać i dodać zasmażkę (2 łyżki mąki + mleka).
  8. I oto barszcz ukraiński jest gotowy! 🙂

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment