Dodany przez on Kwi - 14 - 2014 w Obiad wtorkowy
Składniki
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 40 g masła
  • 2 banany
  • płat mrożonego ciasta francuskiego
  • maliny
  • lody śmietankowe
Czas przygotowania: 10 min Danie dla: 4 osób

Babeczki z bananami są nawet smaczniejsze niż wyglądają na zdjęciu

  1. Połączyć w rondelku cukier, masło i podgrzewać 2-3 minuty, mieszając, aby cukier się rozpuścił i sos zgęstniał.
  2. Przełożyć po 1 i 1/2 łyżki sosu do czterech natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia foremek (śr. 10 cm).
  3. Przykryć sos plastrami bananów.
  4. Na bananach ułożyć ciasto.
  5. Piec 10-12 min. w 200 st. C.

Podawać z lodami i malinami.

Rodzaj: Składniki:

Dodaj komentarz


Najnowsze przepisy

Szarlotka z orzechami laskowymi

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Grzyby leśne

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SAŁATKA TAJSKA Z OGÓRKÓW

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

SŁODKI ZIEMNIAK Z GRILLA

Posted on Lut - 5 - 2015

0 Comment

Najnowsze wpisy

Jedenaście nowych przepisów

Posted on Paź - 7 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/18

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/11

Posted on Kwi - 14 - 2014

0 Comment

Obiad 2014/02/04

Posted on Lut - 25 - 2014

0 Comment